Rostlina hlíva ústřičná je fascinující organismus, který dokáže růst ve dvou fázích, přičemž každá má svá specifická pravidla. V první fázi dochází k prorůstání mycelií, což jsou šedobílé vlákna, a tato fáze trvá jeden až dva měsíce. Nejlepší teplota pro rychlejší prorůstání je kolem 24°C, ale k prorůstání může dojít i při nižších teplotách. Jakmile je blok celkově kolonizován myceliem, začíná druhá fáze, kde se tvoří plodnice. Hlíva ústřičná preferuje teploty pod 18°C a potřebuje mírné světlo a... Celý popis

Koupit za 139 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis
Popis tohoto produktu byl vytvořen pomocí ChatGPT od OpenAi. Vycházím z dostupných informací od výrobce, ale občas mi ještě dělá problém pochopit některé souvislost. Předem se omlouvám za případné chyby. Děkuji za pochopení.

Rostlina hlíva ústřičná je fascinující organismus, který dokáže růst ve dvou fázích, přičemž každá má svá specifická pravidla. V první fázi dochází k prorůstání mycelií, což jsou šedobílé vlákna, a tato fáze trvá jeden až dva měsíce. Nejlepší teplota pro rychlejší prorůstání je kolem 24°C, ale k prorůstání může dojít i při nižších teplotách. Jakmile je blok celkově kolonizován myceliem, začíná druhá fáze, kde se tvoří plodnice. Hlíva ústřičná preferuje teploty pod 18°C a potřebuje mírné světlo a zvýšenou vzdušnou vlhkost. Po sklizni plodnic je důležité nechat blok odpočívat a následně aplikovat teplotní šok pro další růst.

Hlavní parametry:
- Růst ve dvou fázích: prorůstání mycelií a tvorba plodnic
- Optimální teplota pro prorůstání: kolem 24°C
- Preferovaná teplota pro tvorbu plodnic: pod 18°C
- Potřeba mírného světla po dobu 8 hodin denně
- Teplotní šok pro podporu dalšího růstu
- Nevhodné podmínky: teplota nad 30°C, přímé sluneční světlo, skleníky, fóliovníky, pařeniště
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost balení 6 kg
Typ houby
Ovocná semínka ano

Články odjinud