Přineste si kousek přírody a začněte pěstovat svou vlastní hlívu přímo doma! S tímto pěstebním setem můžete sledovat fascinující proces růstu hlívy přímo ve vaší kuchyni. Stačí nechat substrát v originálním obalu a umístit ho do prostoru s teplotou mezi 18° a 25°C. Hlíva se nebude zalévat, ale je důležité zabránit přístupu hmyzu. Růst hlívy probíhá ve dvou fázích, přičemž první fáze zahrnuje prorůstání mycelií, což jsou šedobílé vlákna. Během této fáze se produkuje vyšší koncentrace CO2, což je... Celý popis

Koupit za 147 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis
Popis tohoto produktu byl vytvořen pomocí ChatGPT od OpenAi. Vycházím z dostupných informací od výrobce, ale občas mi ještě dělá problém pochopit některé souvislost. Předem se omlouvám za případné chyby. Děkuji za pochopení.

Přineste si kousek přírody a začněte pěstovat svou vlastní hlívu přímo doma! S tímto pěstebním setem můžete sledovat fascinující proces růstu hlívy přímo ve vaší kuchyni. Stačí nechat substrát v originálním obalu a umístit ho do prostoru s teplotou mezi 18° a 25°C. Hlíva se nebude zalévat, ale je důležité zabránit přístupu hmyzu.

Růst hlívy probíhá ve dvou fázích, přičemž první fáze zahrnuje prorůstání mycelií, což jsou šedobílé vlákna. Během této fáze se produkuje vyšší koncentrace CO2, což je růstový stimulátor. Nejrychlejší prorůstání mycelií se dosahuje při teplotě 24°C, ale k prorůstání může dojít i při nižších teplotách. Po dokončení této fáze začnou vytvářet plodnice, což naznačuje konec první fáze.

Druhá fáze vyžaduje snížení teploty a zvýšení vzdušné vlhkosti. Hlíva ústřičná nasazuje plodnice při teplotách pod 18°C, nejlépe v prostředí s teplotou 10°C až 15°C. Při tvorbě plodnic potřebuje hlíva mírné osvětlení po dobu 8 hodin denně.

Po sklizni plodnic nechte blok odpočívat po dobu 2-3 týdnů a poté proveďte tepelný šok přesunutím do teploty 20°C až 25°C na 2 dny a následně opět snížte teplotu. Tento postup pomáhá k nasazení dalších plodnic.

**Hlavní parametry:**
- Teplota pro první fázi růstu: 18°C-25°C
- Nezalévat, zabránit přístupu hmyzu
- První fáze trvá 1-2 měsíce
- Nejrychlejší prorůstání mycelií při 24°C
- Druhá fáze vyžaduje nižší teplotu a vyšší vlhkost
- Plodnice se tvoří při teplotách pod 18°C, ideálně 10°C-15°C
- Potřeba mírného osvětlení po dobu 8 hodin denně
- Tepelný šok po sklizni pomáhá k dalšímu růstu
Zobrazit více

Parametry

Typ houby
Květinová semínka ano
Ovocná semínka ano

Články odjinud